Feriekoloni på Solåsen

I fem dager fra St.Hansaften arrangeres det feriekoloni på Solåsen. Feriekoloni er mer enn en leir. Kjenner du noen i 4. - 7. klasse - send de på Solåsen feriekoloni! Det er et godt alternativ til egenhendig lediggang og dataspill mens foreldre er på jobb, og vil bli en opplevelse for livet. Camilla og Lars Monsen er kolonisjefer og har med seg et godt team.

Knut Vidar Vittersø 22. april 2014

Solåsen Feriekoloni er sommerens femdagers feriedrøm. Uka er laget i leirskolens ånd; hvor barn kan gjøre seg erfaringer i et nytt miljø med fokus på naturen som arena for læring, med utgangspunkt i bruk av friluftsliv og praktiske arbeidsmetoder. Det blir mye bevegelse og lek, bruk av fotballbane og volleyballbane, klatrevegg og taubane, skyte med luftgevær og pil og bue, padling i kano og kajakk, roing, vannaktivitet; 60 meter lang sklie, bading på flere badestrender for å nevne noe.

Når barna skal ro, fiske, se på fugler, utforske livet i fjæra, fange krabber og padle kano og lære å tenne opp bål, må de samarbeide med andre. Muligheter for overnatting i gapahuk gir felles opplevelse. Og team- og samarbeidsleker gir mulighet for felleskap og samhandling.

Voksenledere (20+) følger barna hele døgnet. Leker og aktiviteter tilrettelegges barnas egne forutsetninger. Målet er å skape trivsel, mestring og mestringsglede både fysisk og sosialt.

Barna får hver sin gruppeleder, som følger opp sine barn i løpet av uka. Alle lederne har bred erfaring med lek, idretts- og friluftslivsaktivitet og barn.

Les mer og meld barna på på: www.solasen.no/feriekoloni

(Foto: Fjordenes Tidende)